12. radionica održana u Novom Sadu

Naša 12. radionica o upravljanju prema novom Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada održana je 22. maja 2018. u Novom Sadu. Učesnicima smo pripremili najnovije aktuelnosti iz područja upravljanja nekretninama. I ovaj smo put, osim najavljenih tema iz programa radionice, diskutovali o svim pitanjima koja se nameću upravnicima u svakodnevnom operativnom radu.

U prvom, radnom, delu programa bavili smo se temama o primeni Zakona i drugih propisa u praksi, zatim temama o stanju Registra sertifikovanih profesionalnih upravnika i Registru stambenih zajednica, osvrnuli se na tržište profesionalnog upravljanja u Srbiji i procenu očekivanog modela upravljanja.

U drugom delu predstavljen je USZ softver za podršku rada organizatora profesionalnog upravljanja. Učesnici su u živo mogli da prate kako korišćenje ovih integrisanih programa izgleda u praksi. Složili su se da su ovim rešenjem u celosti obuhvaćeni svi zahtevi profesionalnog upravljanja, a softver ocenjen visokim ocenama.

Svi zajedno zaključili smo da do potpuno uređenog tržišta upravljanja stambenim zajednicama i pune primene Zakona ima još mnogo da se uradi. Ovo je tek početak ledenog brega, ali doslednost i upornost na kraju uvek donesu rezultat. Važno je uvek biti na izvoru informacija i pratiti sve novosti, stalno učiti i prihvatati promene na bolje.

Sa radionicama do leta 2018. nastavljamo po objavljenom planu, a od jeseni kreću celodnevni stručni seminari s kompetentnim predavačima i uvaženim stručnjacima, puno materijala i primera iz prakse kao i odgovorima na brojna pitanja polaznika.

Komentare i predloge tema očekujemo i od vas.