Novi Kućni red u Beogradu

Prilično nezapaženo, na sednici Skupštine grada Beograda, održanoj 12.11.2019. godine, konačno je usvojena i nova odluka o kućnom redu koja je veoma značajna za stambene zajednice u Beogradu i njene stanare.

Kao što je najavljeno, izvršene su određene izmene, pa je tako pomereno vreme odmora. Tako će sada mir radnim danima biti od 16h do 18h i od 22h do 7h.

Za vikend će stanari zgrade moći da odmaraju bez buke u periodu od 14h do 18h i od 22h do 8h subotom i do 10h nedeljom. I u tom periodu se ne sme puštati glasna muzika, kao ni koristiti bučni klima uređaji, veš mašine, usisivači itd.

Za nepoštovanje ove odluke predviđene su kazne od 5.000 dinara za fizičko do 50.000 dinara za pravno lice.

Takođe, kada žele da organizuju različite proslave i veselja, stanari to moraju da najave komšijama dva dana unapred.

Osim toga, usvojena je i izmena odluke o bespovratnom sufinansiranju investicionog održavanja stambenih zajednica, kojim će se omogućiti da opštine finansiraju radove na zgradi po konkursu do 90 odsto od visine troškova radova.

Naravno, sve ove izmene utiču i na upravnike, kako na profesionalce tako i na one iz redova stanara, a više o tome pričao je na Vestima Prve srpske televizije naš kolega Stevan Novković ispred LCS Soft-a i „Inicijative za kvalitetnije stanovanje“ pa pogledajte VIDEO